E planta aromatica pe care o veti gasi mereu la mine pe pervaz. Este foarte rezistenta, o ud cand imi aduc aminte (spre rusinea mea) si se tot regenereaza.
Asa ca mereu cand o vad incarcata, incerc sa prepar ceva cu busuioc. De data aceasta am facut fettuccine al pesto. Fettuccine seamana cu pastele tagliatelle si au si ou in compozitia lor.
Sunt minunate!
Ingrediente (2 portii):
250-300 gr paste
Sos de pesto:
2 cani busuioc verde
1-2 catei de usturoi
1/2 cana parmezan proaspat ras
2 linguri seminte de pin
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper dupa gust
Primul pas este sa pregatim apa pentru paste. O punem la fiert cu sare si un strop de ulei de masline. Numai in momentul cand apa fierbe se adauga pastele si se tin pe foc exact timpul care este inscris pe ambalaj. Doar asa pastele vor fi 'al dente'!
Incepem sa pregatim si ingredientele pentru sos, iar apoi le punem pe toate in robot, mai putin uleiul care se adauga treptat, exact ca la maioneza. Intr-un minut sosul e gata. Sunt teribil de bune. Rareori imi plac aceste paste in restaurante. Cel mai bine e sa preparam sosul in casa si nici macar nu e greu.
Scurgem pastele si le asezam in farfurie. Peste ele adaugam 2 linguri de sos si gata! Nu ramane decat sa le amestecam si sa le savuram.
Que aproveche amig@s!
yuum yuum ce bine arata, o sa incerc si eu...de fiecare data le faceam cu ton dar cred ca si simple sunt buuneee
RăspundețiȘtergereSunt foarte, foarte bune, mai ales daca alegi niste paste care contin si ou;) Pupici
ȘtergereFoarte bine arata.Sunt pe placul copilei mele!
RăspundețiȘtergerePupici!
Ma bucur ca va plac! Va pup si va mai astept in bucataria mea!
ȘtergereWow, minunate cred ca sunt! Imi place mult sosul pesto, am facut ceva si eu...dar era de post, si nu era chiar un sos vero de pesto. O sa fac si varianta originala!
RăspundețiȘtergereDa Paula! Si mie imi place mult sosul de pesto..in toate combinatiile! Te pup
Ștergere