joi, 13 septembrie 2012

Salam de biscuiti


Acum cateva zile mi-a sarit in ochi o imagine cu un salam de biscuiti care arata absolut delicios. Mi s-a facut foarte mare pofta si am zis sa incerc un salam de biscuiti cu rahat. Puteti adauga orice doriti stafide, ciocolata, fructe deshidratate...dupa gust.
Se face destul de usor sa fiu sincera dar trebuie nimerite cantitatile pentru ca la feliere sa nu se rupa.



Ingrediente:
500 gr de biscuiti traditionali
270 ml de lapte dulce
250 gr de unt
500 gr de rahat
6 linguri de cacao
5 linguri de zahar
1/2 lingurita de esenta de rom

Nu uitati sa aveti pregatita folie alimentara de plastic sau de aluminiu.
Biscuitii se rup la mana, daca aveti pe cineva prin casa care sa va ajute ar fi bine sa apelati pentru ca ia ceva  si ati putea pregati compozitia intre timp.
Eu am apelat la sotul meu si a fost incantat sa ma ajute ca doar faceam salam de biscuiti.

Primul pas este sa punem intr-o craticioara pe foc laptele si zaharul si se amesteca pana cand acesta se topeste.


Se mentine la foc mic laptele si cu ajutorul unei site adaugam cacao peste lapte. Sita o folosim ca sa evitam sa se formeze cocoloase.

Dupa ce amestecam si incorporam  cantitatea de cacao se adauga si untul.


Amestecam pana cand untul s-a topit si s-a incorporat perfect in compozitie. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Se adauga compozitia peste biscuitii maruntiti si se amesteca foarte bine. Se lasa 5 minutele sa se odihneasca, asa si biscuitii absorb din crema lichida.


Intre timp pregatim folia de plastic sau de aluminiu. Eu am incercat cu cea de plastic, dar pentru ca nu era de f buna calitate am sfarsit prin a o folosi pe cea de aluminiu.
Se imparte compozitia in parti egale in functie de cat de mare ati dori sa va iasa salamul de biscuiti.
Eu am facut 3 de diferite marimi.



Se dau la frigider cel putin 4 ore. Eu le-am tinut toata noaptea si dimineata au mers tare bine cateva feliute de salam de biscuiti si un paharel de lapte dulce.



Que aproveche amig@s!

4 comentarii:

  1. si asta l-am facut acum vreo 2 saptamani. am facut cam mult, am dat si la vecini. asta ca sa vezi ca eu nu dau like si atat, eu chiar le fac! cred ca avem cateva "hobby"-uri in comun. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca le si faci! Si eu am dus la ai mei! :D Le-a placut si tare m-am mai bucurat! Sa-ti rezervi o zi si pt tiramisu! E exceptional... Sa -l faci inainte cu o zi sa ai ceva invitati... E surpriza perfecta! Pupici

      Ștergere
  2. o sa fac si tiramisu! si biscuitei! :)

    RăspundețiȘtergere