vineri, 13 iulie 2012

Polenta pe gratar cu ciuperci

 De cate ori nu vi s-a intamplat sa faceti mai multa mamaliga si ati aruncat-o pentru ca rece nu i-ati gasit nicio intrebuintare. Mi s-a intamplat si mie si mi-am amintit de un preparat exceptional pe care l-am probat intr-un restaurant de tapas italienesti Il Laboratorio in Malaga, Spania si intr-un restaurant italienesc celebru in Londra, La Strada .


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 10 -12 bucati de mamaliga rece, taiata la o grosime de aprox 1 cm
- 500 gr ciuperci champiniones proaspete
- o lingura unt
- o lingurita de ulei de masline
- 1/2 pahar de vin alb de masa demisec
- 1/2 pahar de supa de pui
-  2-3 catei de usturoi
- condimente dupa gust: cimbru, busuioc, chili pudra, sare si piper;



Pentru ca mamaliga sa se taie mai usor si sa nu se rupa, aceasta trebuie sa stea in prealabil macar 2 ore la frigider.

Punem la topit untul intr-o tigaie, adaugam si uleiul de masline si usturoiul intreg il calim la foc mic.



 Dupa 2 minute se adauga si ciupercile laminate.


 Se soteaza ciupercile si se lasa pe foc mediu pana ce scade apa pe care acestea o lasa. Se adauga vinul, il lasam pana da intr-un  clocot si pana ce se evapora alcoolul, iar apoi se adauga supa de pui. Le lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul.


Intre timp ungem bucatile de mamaliga (polenta) cu ulei pe ambele parti si le saram dupa gust. Acestea se aseaza pe gratarul bine uns cu ulei de masline si incins.


Bucatile de polenta se tin pe grill pe ambele parti pana cand se imprima pe acestea  dungile de la gratar.

Revenind la ciuperci, inainte cu 2-3 minute ca acestea sa fie gata se adauga condimentele si se monteaza farfuria astfel:


Que aproveche amig@s!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu