vineri, 4 mai 2012

Ponturi in bucatarie: Fructe de mare

Ca toti cei pasionati de bucatarie si eu sunt acaparata de emisiunea MasterChef de la ProTv. Nu ma  asteptam sa fie atat de captivanta si de profesionist realizata. La ultima emisiune, de pe 1 Mai a fost invitat Certified Master Chef Henrik Sebok. Acesta le-a dat concurentilor sarcina sa gateasca un preparat de homar ( Surf & Turf) la proba eliminatorie.
Ceea ce vreau sa scot in evidenta este pontul pe care acesta l-a oferit in ceea ce priveste homarul.

Pont : pentru ca homarul sa nu se stranga/ sa se arcuiasca trebuie pus pe o frigaruie  inainte de a se baga la apa.

Pont: Un alt pont pe care MasterChef l-a prezentat a fost acela al timpului de fierbere al homarului. In functie de marime acesta se tine la apa 6, 8 sau 10 minute. Legat de punctul de fierbere al fructelor de mare, un alt pont pe care as vrea sa-l mentionez este acela ca in momentul  in care homarul/ crevetele/ lagostino-ul, dupa caz, isi ia culoarea alb-roz, acesta este gatit.

Pont: pentru ca fructele de mare sa se curete mai usor de carcasa, nu este si cazul homarului (se foloseste cleste sau cutit pentru a se deschide), acestea se baga imediat la apa cu gheata, timp de 30 secunde.

Daca aveti alte ponturi in ceea ce priveste homarul sau fructele de mare, impartasiti-le cu noi!

Sursa foto: http://www.cookinglobstertails.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu