Oul este un aliment complex, foarte important in regimul nostru alimentar. Este recomandat un consum de 2-3 oua saptamanal, iar daca nu sunt probleme cu colesterolul se poate ajunge la 5. Dar oare stim totul despre acest aliment?
Pont: Pentru a afla daca un ou este proaspat sau nu, acesta trebuie introdus intr-un vas cu apa rece, daca acesta ramane pe fundul vasului, este proaspat, iar daca
pluteste la suprafata este vechi si nu trebuie consumat.
Pont: In cazul in care amestecam ouale fierte cu cele proaspete si nu mai stim care cum sunt, invartim oul ca pe un titirez pe o suprafata neteda, ca si blatul de bucatarie, iar daca acesta se invarte perfect rezulta ca este fiert, daca nu si se opreste dupa prima rotatie, oul este proaspat.
Pont: Daca ne dorim un ou fiert tare acesta trebuie tinut pe foc nici mai mult, nici mai putin de 10 minute. Oul trebuie introdus in momentul in care apa fierbe. In cazul in care se fierbe mai mult de 10 minute, in cazul galbenusului apar niste reactii chimice, se va schimba culoarea acestuia si va fi si mult mai inecacios.
Pont: In momentul in care trebuie sa separam galbenusul de albus, de multe ori murdarim bucataria pana reusim sa o facem sau nu ne iese pentru ca scapam galbenusul in vasul cu albusurile. Cea mai usoara varianta este sa pregatim cele 2 vase si sa trecem continutul oului printr-o palnie. Prin aceasta va curge prima oara albusul, galbenusul ramane in ea si se trece in vasul pentru galbenusuri.
Pont: Daca regimul dvs. alimentar nu va permite sa consumati oua acestea pot fi inlocuite cu urmatoarele:
- in cazul unui preparat dulce: 1 ou = 2 lingurite de smantana
- in cazul unui preparat sarat: 1 ou = 2 lingurite de maioneza vegetala
Daca doriti sa ungeti si sa dati luciu si culoare unui preparat ce se da la cuptor, in loc de ou se poate folosi smantana amestecata cu putin sofran sau colorant alimentar galben.
Daca cunoasteti alte ponturi in ceea ce priveste oul, impartasiti-le cu noi printr-un comentariu la acest post!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu