marți, 26 iunie 2012

Carpaccio de somon

Stiu ca exista o multime de variante de carpaccio, una pe care eu
obisnuiesc sa o prepar este exact ca si cel de manzo, doar ca il inlocuiesc cu somon afumat. Carpaccio in varianta originala contine rucola, dar la noi, chiar si in restaurante se face si cu mix de salate sau chiar doar cu salata verde.




Eu de data aceasta am folosit salata verde si foarte putina rucola, somon afumat si, foarte important, este parmezanul de foarte buna calitate proaspat razuit. Cel cumparat gata razuit, din punctul meu de vedere, nu are nici un gust si pe deasupra nici nu economisim cine stie ce pentru ca daca nu-l folosim pe loc, in 2 zile se strica.
Deasemenea si uleiul extra virgin de masline de buna calitate este un ingredient cheie in acest preparat. Sa nu uitam de zeama de lamaie, dar pe care fiecare o punem in functie de gust, la fel si sare si piper. Trebuie sa tinem cont ca somonul afumat este deja sarat si un aport de sare este adus si de parmezan.

Noi suntem innebuniti dupa Carpaccio in orice varianta a acestuia, se prepara rapid si este si foarte sanatos, mai ales atunci cand venim seara de la serviciu si vrem sa ciugulim ceva usor si rapid.
Que aproveche amig@s!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu