Ingrediente (4 portii) :
10-12 bucati de aripioare de pui (sau piep de pui)
1/2 de conopida medie
200 gr rosii in suc propriu
1/2 pahar de vin alb
100 ml supa de pui ( sau apa)
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingurita tarhon
sare si piper dupa gust
Primul pas a fost sa fierb aripioarele pentru 10 minute. Daca folosim piept de pui , fierberea nu este necesara si il vom rumeni direct in tigaie. Intre timp taiem conopida in buchetele, iar daca acestea sunt prea mari se pot taia in jumatati sau chiar sferturi.
Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul de masline si pana sa se incinga foarte tare, adaugam si usturoiul laminat. Il calim putin, fara sa se arda.
Intre timp fierbem conopida, nu mai mult de 10 minute, pentru ca se inmoaie prea tare. Mie imi place sa fie "al dente".
Adaugam in tigaie si carnita si o rumenim 2-3 minute.
Peste aripioare punem vinul si mentinem pe foc pana ce se evapora alcoolul (vinul scade si nu mai are acel miros intepator de alcool). Adaugam supa de pui si lasam sa scada vreo 10 minute. Punem si sosul de rosii si mai lasam pe foc 8-10 minute pana scade si acesta. Spre final gustam, iar daca sosul este prea acru, putem stabiliza aromele cu un varf de lingurita de zahar. Amestecam bine!
Asezonam dupa gust cu sare si piper, putin tarhon si adaugam conopida, care a fost deja fiarta.
Toamna, cand e sezonul conopidei, ar fi ideal sa consumam aceasta leguma, macar o data la 2 saptamani, daca nu, mai des.
Que aproveche amig@s!
simplu si buuun!!!
RăspundețiȘtergereDa iubita mea! Sa o incerci! Te pup
ȘtergereFoarte mult imi place mancarea!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place! O zi buna!
ȘtergereMinunata mancarica! Imi place conopida, iar acum ca sam aflat unele chestii despre ea clar o s-o consum mai des. Pup!
RăspundețiȘtergereDaaa! Si eu cand am aflat, direct la piata am aterizat! Te pup
ȘtergereFoarte buna reteta si usor de preparat! Aveam toate ingredientele acasa, deci a picat la fix :)! Pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur Gabi ca este pe gustul tau! Te pup si te mai astept prin bucataria mea!
RăspundețiȘtergere