Bruschetele cu rosii si busuioc sunt preferatele noastre cand vine vorba de un aperitiv sanatos, foarte gustos si rapid. Asa ca am pregatit:
- 10 felii de paine
- 3 rosii medii
- 2 catei de usturoi
- busuioc verde
- ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie ( noua ne place si cu otet balsamic)
- sare si piper, dupa gust.
Eu va sfatuiesc sa pregatiti compozitia cu jumatate de ora inainte de a praji painea, astfel toate aromele se vor intrepatrunde. Asa ca: tocam rosiile cubulete, tocam si busuiocul, scurgem zeama de la o lamaie, tocam un catel de usturoi. Le amestecam, adaugam zeama de lamaie si uleiul de masline, sare si piper dupa gust si le lasam, asa cum am zis, un timp pentru a-si imprumuta aromele.
Daca nu aveti timp si doriti sa le papati repejor...amestecati bine, lasati-le macar timpul in care se prajeste paine.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Painea se unge cu celalalt catel de usturoi ( eu il apas cu partea lata a cutitului pentru a degaja aroma si il tai in jumatate), se adauga ulei de masline ( nu foarte mult) pe fiecare felie in parte si se baga la cuptor. O lasati cat doriti, in functie de cat de prajita o doriti... Eu o tin intre 5 si 7 minute si o intorc la jumatatea timpului.
Dupa ce painea este prajita, cu o lingura, puneti compozitia de rosii pe fiecare felie in parte. Puneti si zeama pe care au lasat-o rosiile, nu foarte multa sa nu se inmoaie painea.
Que aproveche amig@s!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu