duminică, 25 noiembrie 2012

Vita in sos de piper roz

Sosul de piper, fie ca este negru, verde, alb sau roz, ofera o aroma deosebita oricarui preparat. Prima oara cand am mancat carne in sos de piper roz  a fost acum vreo 5 ani cand lucram intr-un restaurant italienesc Les Maschere, in Granada, Spania. De acest preparat mi-am amintit intr-una din zilele trecute cand in Auchan am observat un stand cu condimente varsate si nu m-am putut abtine sa nu-mi cumpar  toate tipurile de piper si alte cateva condimente ce imi lipseau din "colectie".


Ingrediente ( 2 portii):

2 bucati  carne de vita (antricot sau muschi)
250 ml supa de legume (eu am facut-o dintr-un cub concentrat)
150 ml smantana lichida pentru gatit
2 lingurite de piper roz
sare dupa gust

In primul rand incingem gratarul pentru carne. Cand incepe sa sfaraie asezam carnea si o lasam pe acea parte pana este gata. Ambele parti dureaza cam 10 minute, exact cat dureaza si sosul.





Pentru sosul de piper pisam boabele de piper intr-un mojar ( nu trebuie sa fie fin), dar oprim si cateva boabe pentru decor.


Punem o oala pe foc si adaugam piperul pe care il rumenim 1 minut, apoi adaugam si supa de legume.




Cand aceasta ajunge in punctul de fierbere adaugam si smantana  si o mentinem la foc mic cam 5-6 minute. Va scadea si se va ingrosa.




Gustam si asezonam cu sare, daca este nevoie.


Intre timp si carnea ar trebui sa fie gata. O asezam pe farfurie si peste adaugam sosul. Decoram cu cateva boabe de piper roz.


Noi am servit carnita si cu salata de sfecla rosie pe care o gasiti intr-un post anterior.


Que aproveche amig@s!





4 comentarii: