Sosul de piper, fie ca este negru, verde, alb sau roz, ofera o aroma deosebita oricarui preparat. Prima oara cand am mancat carne in sos de piper roz a fost acum vreo 5 ani cand lucram intr-un restaurant italienesc Les Maschere, in Granada, Spania. De acest preparat mi-am amintit intr-una din zilele trecute cand in Auchan am observat un stand cu condimente varsate si nu m-am putut abtine sa nu-mi cumpar toate tipurile de piper si alte cateva condimente ce imi lipseau din "colectie".
Ingrediente ( 2 portii):
2 bucati carne de vita (antricot sau muschi)
250 ml supa de legume (eu am facut-o dintr-un cub concentrat)
150 ml smantana lichida pentru gatit
2 lingurite de piper roz
sare dupa gust
In primul rand incingem gratarul pentru carne. Cand incepe sa sfaraie asezam carnea si o lasam pe acea parte pana este gata. Ambele parti dureaza cam 10 minute, exact cat dureaza si sosul.
Pentru sosul de piper pisam boabele de piper intr-un mojar ( nu trebuie sa fie fin), dar oprim si cateva boabe pentru decor.
Punem o oala pe foc si adaugam piperul pe care il rumenim 1 minut, apoi adaugam si supa de legume.
Cand aceasta ajunge in punctul de fierbere adaugam si smantana si o mentinem la foc mic cam 5-6 minute. Va scadea si se va ingrosa.
Gustam si asezonam cu sare, daca este nevoie.
Intre timp si carnea ar trebui sa fie gata. O asezam pe farfurie si peste adaugam sosul. Decoram cu cateva boabe de piper roz.
Noi am servit carnita si cu salata de sfecla rosie pe care o gasiti intr-un post anterior.
Que aproveche amig@s!
Wow, delicioasa...si cum arata!!
RăspundețiȘtergereSimplu si bun, Paula! pupici
RăspundețiȘtergereLa cum arata,nu poate fi decat super buna!Pupici!
RăspundețiȘtergereCeva bun! Am notat! IMi place mult cum arata! :)
RăspundețiȘtergere