Am ales sa pregatesc acest peste la cuptor in vin alb si asezonat cu piper negru si sare. Nimic mai mult!
Ingrediente (2 portii):
2 pesti dorada (medii)
1/2 pahar de vin alb
sare si piper negru dupa gust
Sos pesto de patrunjel:
2 legaturi de patrunjel
2 linguri de seminte de pin ( se pot inlocui cu alune sau migdale fara sare)
1/2 cana de parmezan proaspat ras (optional)
1-2 catei de usturoi
suc de la 1/2 lamaie
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin
sare si piper dupa gust
Garnitura:
4 cartofi medii
Este un preparat foarte rapid si sanatos!
Primul pas este sa pregatim pestele pentru cuptor. Il spalam bine sub jet de apa rece si intre timp preincalzim si cuptorul la 180 grade C. Pestele il uscam in hartie de bucatarie.
Intr-o tava asezam o folie de aluminiu mai mare decat aceasta pentru a acoperi complet pestele in ea. Peste folie asezam pestele, adaugam vinul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Acoperim pestele cu surplusul de folie. Si gata! La cuptor cu el!
In 30-35 de minute pestele ar trebui sa fie gata, iar dupa primele 25 de minute il si descoperim de folie ca sa scada vinul.
Fiecare cuptor este diferit, asa ca cel mai bine ar fi sa mai verificam pestele din cand in cand!
Pregatim apa pentru cartofii nature cu putina sare si un strop de ulei de masline. In momentul fierberii adaugam cartofii taiati cubulete.
Ne apucam si de sosul de patrunjel! In robotul de bucatarie, ca si la sosul pesto de busuioc, adaugam patrunjelul, semintele de pin, daca dorim si parmezan, usturoiul, sucul de la 1/2 de lamaie si uleiul treptat, exact ca la maioneza. Asezonam cu sare si piper dupa gust!
Dupa ce pestele si cartofii sunt gata, montam farfuria! O cina extraordinara!
Que aproveche amig@s!
si uite asa s-a concretizat meniul pentru weekend!!
RăspundețiȘtergereasadar multumesc :)
Ma bucur mult, draga mea, ca ti-a fost de ajutor! Te pup!
RăspundețiȘtergereCum poate arata!Mi-ai facut o pofta de zile mari!
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc de aprecieri! Pupici
ȘtergereArata minunat, cu siguranta o mancarica delicioasa! Pup
RăspundețiȘtergereDa draga mea, delicios si sanatos! Pupici si ms pt vizite
ȘtergereSimplu si foarte bun!
RăspundețiȘtergeresi sanatos! Pupici
ȘtergereAdor orice preparat din peste !!! ;)
RăspundețiȘtergereBine faci! Te invit sa-l incerci si cu pesto de patrunjel! :)
ȘtergereSi eu gatesc dorada asa. La sosul de patrunjel daca adaugi putin, putin busuioc e un deliciu.
RăspundețiȘtergereDa...si eu sunt innebunita dupa busuioc! L-as pune si eu in orice! Te pup si mersi pt "tip"!
Ștergere