miercuri, 10 octombrie 2012

Biscuiti norvegieni cu migdale

Din categoria biscuitilor "cadou" pentru prieteni!

Ingrediente:
300gr faina pentru prajituri
1 galbenus crud
1 galbenus fiert
150 gr unt
70 gr zahar




Pt decor aproximativ 100 gr migdale laminate si ou batut.



Punem faina intr-un bol incapator si formam in mijloc un gol in care adaugam untul (la temperatura camerei, daca nu il topim un pic la microunde sau la bain-marine), galbenusul crud batut si galbenusul fiert faramat, precum si zaharul.


Amestecam bine pana cand se omogenizeaza toata ingredientele si iau forma unei mase nelipicioase. Asezam masa sub forma unei mingiute, acoperim vasul cu folie alimentara de plastic si o tinem la frigider jumatate de ora.
Dupa acest timp, ca si la biscuitii crocanti cu ciocolata, intindem o folie de plastic pe blatul de bucatarie, punem compozitia si peste inca o folie de plastic. Apoi intindem cu sucitorul.


Masa nu trebuie sa depaseasca jumatate de centimetru. Folosim o forma pentru biscuiti, daca nu avem, improvizam si folosim un paharel cu gura in jos sau o cescuta mica de cafea.
Asezam biscuitii intr-o tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina sau direct pe hartia de copt.
Masa ramasa o remodelam, o intindem din nou cu sucitorul si din nou folosim forma pentru biscuiti. Si tot asa! Mie mi-au iesit cam 30 de biscuti.
Ungem biscuitii cu ou batut si punem si migdalele laminate pe deasupra.


Introducem tava din nou in frigider, pentru doar 10 minute. Intre timp pregatim cuptorul. Il preincalzim la 180 grade celsius, daca este electric, caldura si sus, si jos.
Mentinem tava in cuptor pentru 12-15 minute. Suntem atenti totusi, pentru ca in functie de intensitatea fiecarui cuptor, timpul poate fi diferit si sa nu riscam sa ni se arda bunatate de biscuitei.
Que aproveche amig@s!





4 comentarii:

  1. hihi, asteptam reteta asta!
    simt ca lesin de pofta :))

    multumim pt reteta
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa-i faci cand ai timp! Nu dureaza mult si chiar se fac usor! Si nu uita sa ne dai un review dupa :D! Pupici

      Ștergere
  2. sa stii ca eu le astept pe toate 3 si dup-aia le fac. mai ales ca aia cu alune pe deasupra arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa....sunt deliciosi...sa te pregatesti cu alune neprajite... ca altfel au un gust un pic de ars, de prea prajit :)

      Ștergere