marți, 16 octombrie 2012

Biscuiti cu alune si ciocolata

 Si tot din categoria biscuitilor oferiti cadou prietenilor de ziua lor sunt si acesti biscuiti cu alune si ciocolata. Trebuie sa cautam alune neprajite pentru ca altfel biscuitii, dupa coacere, pot avea un gust usor de ars. Si ar fi si pacat!



Ingredientele pentru aproximativ 35 de biscuiti sunt urmatoarele:
100 gr de alune crude
200 gr faina pentru prajituri
100 gr zahar pudra
150 gr unt
75-100 gr banuti ciocolata

Pt decor:
75 gr alune crude
1 ou batut


 Incepem cu alunele pe care le faramam cu ajutorul unui robot de bucatarie. Se poate face aceasta operatiune si cu un cutit sau intr-un mojar. Adaugam faina, zaharul si untul. Amestecam bine si punem si banutii de ciocolata. Framantam si formam o bila pe care o dam la frigider cam o ora.


 Dupa ce s-a scurs ora, pregatim o folie de plastic pe blatul de bucatarie, punem compozitia si peste o alta folie alimentara de plastic. Intindem cu sucitorul pana ajunge masa la o grosime de aproximativ jumatate de centimetru. Cu forma pe care o dorim sau un cutit sau gura unei cescute putem face biscuiteii.


 Eu profit de margini, le framant din nou, iar intind si mai fac niste biscuiti. Si tot asa, pana nu a mai ramas masa si am ajuns la 35.
Am pregatit tava cu hartie de copt. Daca nu aveti tapetati-o cu unt si faina.
Am asezat biscuitii in tava, i-am uns cu ou batut cu ajutorul unei pensule de patiserie, fara a imbiba compozitia, apoi am presarat alunele pt decor.


 Am mai dat tava 5 - 10 minute la frigider. Intre timp am pregatit cuptorul la 180 grade celsius, caldura si sus si jos daca cuptorul este elecric. Coacem in jur de 15 minute, dar fiecare cuptor este diferit, asa ca cel mai bine ar fi sa supraveghem coacerea.


Arata foarte bine si au succes garantat.





2 comentarii:

  1. i-am facut pe cei in forma de inimioare zilele trecute si azi ii fac iar dar cred ca o sa incerc reteta asta, desi nu am gasit alune crude. o sa incerc cu "dry roasted", poate nu se ard. te pup si mersi de retete! sunt minunate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Cristina! Ma bucur ca ti-au iesit cei cu ciocolata. Incearca... Nici la noi nu se gasesc usor alunele neprajite. Ai putea sa improvizezi cu migdale neprajite. Sunt sigura ca ar iesi buni si asa. Te pup!

      Ștergere