Pe vremea cand locuiam in Spania nu treceau doua zile si macar la una din mese consumam Ensalada Mixta. Era favorita mea si ori de cate ori am ocazia o fac si in Romania cu mare drag. Cateodata cumpar sfecla si morcovul la borcan in otet si mai folosesc foarte putina zeama de lamaie. De data aceasta le-am fiert eu in casa si nu a fost greu deloc.
Ingrediente (2 portii mari):
o salata verde mica sau 150 gr mix salata
140 gr ton (scurs)
1 sfecla rosie medie (fiarta sau la otet)
140 gr boabe de porumb (e ok de la conserva)
100 gr morcov (fiert sau la otet)
1/2 ceapa
2 rosii medii
zeama de la o lamaie
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper dupa gust
Maruntim legumele asa cum ne place, fie tocate cuburi, rondele sau rase si se pun toate intr-un bol mare care sa ne permita sa amestecam usor toate ingredientele.
Adaugam uleiul de masline, zeama de la o lamaie si asezonam cu sare si piper. Amestecam bine si azezam farfuria. Servim cu o jumatate de lamaie alaturi pentru ca fiecare sa mai stoarca dupa gust.
Que aproveche amig@s!
sfecla rosie e bogata in fier, chiar voiam sa folosesc si eu si nu stiam la ce. mersi pt idee!
RăspundețiȘtergereCris, in curand voi posta o reteta de salata in care vedeta este sfecla rosie! E delicioasa, ca si cea de mai sus! Pupici
Ștergerede-abia astept! in seara asta fac ensalada! :)
ȘtergereSalata asta mi-ar placea grozav! E tare buna.
RăspundețiȘtergereEste foarte buna intr-adevar! La noi in casa este foaarteeee des intalnita! Merita incercata! Pupici
Ștergere