luni, 12 noiembrie 2012

Salata mixta cu ton / Ensalada mixta

Pe vremea cand locuiam in Spania nu treceau doua zile si macar la una din mese consumam Ensalada Mixta. Era  favorita mea si ori de cate ori am ocazia o fac si in Romania cu mare drag. Cateodata cumpar sfecla si morcovul la borcan in otet si mai folosesc foarte putina zeama de lamaie. De data aceasta le-am fiert eu in casa si nu a fost greu deloc.


Ingrediente (2 portii mari):


o salata verde mica sau 150 gr mix salata
140 gr ton (scurs)
1 sfecla rosie medie (fiarta sau la otet)
140 gr boabe de porumb (e ok de la conserva)
100 gr morcov (fiert sau la otet)
1/2 ceapa
2 rosii medii
zeama de la o lamaie
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper dupa gust


Maruntim legumele asa cum ne place, fie tocate cuburi, rondele sau rase si se pun toate intr-un bol mare care sa ne permita sa amestecam usor toate ingredientele.


Adaugam uleiul de masline, zeama de la o lamaie si asezonam cu sare si piper. Amestecam bine si azezam farfuria. Servim cu o jumatate de lamaie alaturi pentru ca fiecare sa mai stoarca dupa gust.

Que aproveche amig@s!



5 comentarii:

  1. sfecla rosie e bogata in fier, chiar voiam sa folosesc si eu si nu stiam la ce. mersi pt idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cris, in curand voi posta o reteta de salata in care vedeta este sfecla rosie! E delicioasa, ca si cea de mai sus! Pupici

      Ștergere
    2. de-abia astept! in seara asta fac ensalada! :)

      Ștergere
  2. Salata asta mi-ar placea grozav! E tare buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte buna intr-adevar! La noi in casa este foaarteeee des intalnita! Merita incercata! Pupici

      Ștergere